JULI 2024

Speel Spider Solitaire en daag je geest uit terwijl je ontspant

Speel Spider Solitaire en daag je hersenen uit met dit leuke geheugenspel.

Complete gids voor spider solitaire

Geschreven door: Robert Moore | Laatst bijgewerkt: 05 August 2023 | Fact check door: Elizabeth Miller

VERTROUWDE EXPERT VERTROUWDE EXPERT
Met 30 jaar ervaring is Robert Moore een ervaren autoriteit op het gebied van Patience en Mahjong, na zich diep te hebben verdiept in de regels en geavanceerde strategieën van deze klassieke spellen. Over Robert Moore

Spider Solitaire is als een lastige puzzel die uren kan duren om op te lossen. Bovendien is het een van die unieke varianten van Solitaire waarbij je de moeilijkheidsgraad kunt kiezen door het aantal suits aan te passen. Het is een moeilijke noot om te kraken, maar niets is onmogelijk als je de juiste begeleiding hebt. Met Solitairea's complete gids voor Spider Solitaire word je een Spider Solitaire Pro en kun je alle varianten van dit kaartspel verslaan.

Bereid u voor op onbeperkte Spider Solitaire-actie op Solitairea.com - het is gratis en u kunt Spider Solitaire Online spelen zonder downloads of e-mailregistratie. Onze versie van Spider Solitaire heeft snelle laadtijden en is mobielvriendelijk, zodat je ook onderweg kunt spelen.

Profiteer van het volgende:

 • Oneindige gameplay

 • Undo-functie voor als je vastzit

 • Hints om je volgende zet te begeleiden en je vooruitgang een boost te geven

Het doel van het spel

Afbeelding die het doel / de lay-out van het spel Spider Solitaire toont.

Afbeelding die het doel / de lay-out van het spel Spider Solitaire toont.

Spider Solitaire biedt verschillende uitdagingen, variërend van versies met één kleur, twee kleuren tot vier kleuren. Om het eenvoudig te houden, richten we ons in deze gids voor het spelen van Spider Solitaire op de beginnersvriendelijke versie met slechts één kleur. Als je eenmaal begrijpt hoe de versie met één kleur werkt, kun je die kennis gemakkelijk toepassen om de andere versies te spelen.

Bij dit kaartspel is het de bedoeling om de speelkaarten in aflopende volgorde van Koning tot Aas in de tableaukolommen te rangschikken. Zodra een reeks compleet is, verplaats je deze naar een van de acht speelstapels. Er zijn bepaalde Spider Solitaire regels die je moet volgen bij het verplaatsen van de kaarten die we binnenkort zullen bespreken.

Je wint het spel als alle speelstapels een volledige reeks hebben, van Koning tot Aas, en er geen speelkaarten overblijven.

Spelen en winnen

Spider Solitaire - Hoe spelen & de basisbewegingen

Spider Solitaire - Hoe spelen & de basisbewegingen

Spider Solitaire is een solokaartspel dat populair werd onder Microsoft Windows. Het kaartspel wordt gespeeld met twee kaartspellen en daagt je uit om een strategie tegen jezelf te bedenken.

Om de regels van Spider Solitaire te begrijpen, onderzoeken we het speelveld, dat uit drie delen bestaat:

 1. Het tableau: 54 van de 104 kaarten zijn gerangschikt in 10 kolommen, met de bovenste kaart in elke kolom open.

 2. De voorraad: tijdens het spelen worden 50 niet-gedekte kaarten toegevoegd aan de kolommen van het tableau.

 3. Het fundament: Uiteindelijk zullen hier alle 104 kaarten liggen, gesorteerd op kleur en gerangschikt in acht stapels van koning tot aas.

Laten we nu de basisregels van dit spel begrijpen.

 • Zolang de kaarten een aflopende volgorde volgen, kunnen ze op elkaar worden gelegd. Je kunt dus een 6 van elke kleur op een 7 van elke kleur leggen.
 • De belangrijkste regel om te onthouden is dat je kaarten van verschillende kleuren niet samen kunt leggen. Je moet dus strategisch te werk gaan en vermijden dat je de kleuren te veel combineert.
 • Als je denkt dat er geen zetten meer over zijn, kun je kaarten van de stapel trekken om één kaart aan alle tableaustapels toe te voegen.
 • Alleen een koning of een reeks die begint met de koning kan in een lege tableaukolom worden gelegd.
Als de kaarten worden verplaatst en gesorteerd, komen er nieuwe begraven kaarten tevoorschijn in Spider Solitaire.

Als de kaarten worden verplaatst en gesorteerd, komen er nieuwe begraven kaarten tevoorschijn in Spider Solitaire.

Een stap-voor-stap gids om Spider Solitaire onder de knie te krijgen

Je doel in het spel is om alle tableaukaarten naar de basis te verplaatsen door ze in aflopende volgorde te rangschikken met bijpassende kleuren, van koning tot aas. Zodra een reeks is voltooid, wordt deze automatisch naar de basis verplaatst. Als je 8 reeksen hebt voltooid, win je het spel. Nu kun je wel raden waarom dit spel Spider Solitaire heet. Hint: het heeft iets te maken met het aantal funderingsstapels dat je moet vullen om te winnen.

Ons unieke Spider Solitaire-spel biedt drie moeilijkheidsniveaus:

 • Niveau 1: One Suit Spider Solitaire (gemakkelijk)

 • Niveau 2: Two Suits Spider Solitaire (moeilijk)

 • Niveau 3: Four Suits Spider Solitaire (expert)

Versie met één pak

One Suit Spider Solitaire is een van de populairste geduldspelletjes.

One Suit Spider Solitaire is een van de populairste geduldspelletjes.

De Spider Solitaire met één kleur is perfect voor wie net begint. Alle kaarten behoren tot dezelfde kleur, dus je hoeft je alleen maar te concentreren op het plaatsen van kaarten in aflopende volgorde. Als je bijvoorbeeld een schoppen 4 hebt, moet je een schoppen 3 zoeken om erop te leggen.

Als meerdere kaarten in de juiste volgorde zijn gestapeld, kun je ze gemakkelijk samen verplaatsen. Tot slot kun je een reeks naar de fundering verplaatsen als deze compleet is.

Probeer elke dichte kaart te onthullen door er kaarten boven te leggen. Gebruik de undo-knop zo vaak als je wilt om fouten te herstellen. Je hoeft je geen zorgen te maken over je score als je leert spelen.

Dit is de leukste variant omdat je gemakkelijk zetten kunt vinden en het spel snel kunt uitspelen. Degenen die het onder de knie hebben, kunnen echter beter verder gaan met moeilijkere varianten om zichzelf te blijven uitdagen.

Spider solitaire met twee kleuren en vier kleuren (expert-modi)

De regels zijn min of meer hetzelfde in varianten met twee kleuren en vier kleuren, maar de toevoeging van nieuwe kleuren verandert alles. In de versie met twee kleuren speel je met kaarten van twee kleuren en in de versie met vier kleuren zijn alle kleuren beschikbaar.

De regel die alles verandert en deze varianten moeilijker maakt in vergelijking met de One Suit Spider Solitaire is dat je een reeks kaarten van verschillende kleuren niet samen kunt leggen.

Nieuwe kaarten trekken in Spider Solitaire

Als je geen zetten meer hebt, deel dan nieuwe kaarten als elke tafelkolom minstens één kaart heeft. Vergeet niet om alle lege plekken op te vullen voordat je gaat delen. De regel zegt dat je op alle tien tableaus minstens één kaart moet hebben voordat je kaarten kunt delen.

Een nieuwe kaart wordt toegevoegd aan elke kolom van de voorraad in het spinnenspel.

Een nieuwe kaart wordt toegevoegd aan elke kolom van de voorraad in het spinnenspel.

Tips om uw spider solitaire spel te winnen

In Spider jongleer je kaarten in stapels van Aas tot Koning voordat ze naar de funderingen worden verplaatst.

In Spider jongleer je kaarten in stapels van Aas tot Koning voordat ze naar de funderingen worden verplaatst.

Hier zijn enkele goede Spider Solitaire tips en trucs die je kunt gebruiken in je eigen spel:

 • Lege kolommen: Maak kolommen snel leeg en gebruik ze als tijdelijke opslag om kaarten met afbeeldingen te bekijken en hun nut te beoordelen. Gebruik de knop Ongedaan maken om terug te gaan en een andere kolom te proberen.

 • Kolombeheer: Verdeel kolommen in werkstapels en afvalstapels. Houd werkstapels georganiseerd voor het bouwen van gedeeltelijke reeksen. Afvalstapels bevatten kaarten die niet langer nodig zijn.

 • Neem de tijd: snelheid heeft geen invloed op je score, dus denk goed na over je zetten.

 • Geef prioriteit aan het tableau: doe zetten in het tableau en overweeg pas om kaarten te trekken als je geen zetten meer over hebt.
 • Onthul verborgen kaarten: Probeer altijd zetten te doen waarbij je blinde kaarten blootlegt, zodat je genoeg opties hebt.
Een King to Ace-stapel wordt na voltooiing naar de fundering verplaatst.

Een King to Ace-stapel wordt na voltooiing naar de fundering verplaatst.

TERUG NAAR DE INHOUDSOPGAVE

Spider Solitaire FAQ

Hier zijn enkele van de meest gestelde vragen die we krijgen over Spider Solitaire:

Wat betekent "suit" in Spider Solitaire?

Suit betekent het aantal suits dat beschikbaar is als je het spel speelt. Het 1-suit niveau is makkelijk, het 2-suit niveau is gemiddeld en het 4-suits niveau is gevorderd/expert. Hoe meer suits, hoe uitdagender het spel. Veel spelers hebben hulp nodig om het 4-suits niveau te halen.

Is Spider Solitaire gebaseerd op geluk of vaardigheid?

Succes in solitaire spellen is meestal een mix van vaardigheid en geluk. Er zijn talloze solitairevariaties met unieke regels en winvoorwaarden. In alle soorten Spider Solitaire-spellen zijn niet alle handen winbaar, maar strategisch spel kan je kansen op de overwinning vergroten.

Hoe wordt je score berekend in Spider Solitaire?

Er is geen gestandaardiseerde scoremethode voor Spider Solitaire. Elk platform kan zijn eigen unieke systeem hebben. In ons spel wordt je score bepaald door het totaal aantal zetten en de bestede tijd. Minder zetten en minder tijd resulteren in een hogere score.

Wat betekent "foundation" in Spider Solitaire?

Fundamenten zijn de vier stapels waarop een hele reeks of reeks moet worden gebouwd. In de meeste Solitaire-spellen dienen de vier azen als basis voor de funderingen, die de kleuren harten, ruiten, schoppen en klaveren bevatten.

Wat is de geschiedenis van de kaartspellen Spider Solitaire?

Spider Solitaire, een variatie op het originele Solitaire, is een kaartspel voor één speler met meerdere versies dat populair werd nadat het werd opgenomen in Microsoft Windows. Het spel wordt "Spider" Solitaire genoemd vanwege het verband tussen spinnen met acht poten en de acht funderingsstapels die nodig zijn om het spel te voltooien. De huidige versie van Spider stamt uit 1949, maar werd voor het eerst vermeld in Games Digest in 1937. Deze versie had een begintafereel van 50 kaarten in plaats van 54, maar omdat het werd beschreven als een bekend spel, gaat de oorsprong waarschijnlijk terug tot het begin van de jaren 1930.

Wat zijn de kansen om een spider solitaire spel te winnen?

Net als bij klassieke online solitaire zijn niet alle Spider Solitaire-hands te winnen. We schatten een winpercentage van 55-65% voor 1-suit Spider Solitaire, 20-25% voor 2-suit en 5-10% voor 4-suit. Hoe meer suits, hoe uitdagender het spel. Op Solitairea.com laten we gebruikers winbare spellen spelen om te vermijden dat ze vast komen te zitten in een onwinbare situatie.