APRIL 2024

Speel Pyramid Solitaire Online en geniet van het Mindful spel in 2024

Speel Pyramid Solitaire Online en daag jezelf en je geest uit.

Online piramide patience spelen

Geschreven door: Elizabeth Miller | Laatst bijgewerkt: 11 August 2023 | Fact check door: Robert Moore

VERTROUWDE EXPERT VERTROUWDE EXPERT
Elizabeth's beheersing van Patience, opgebouwd door drie decennia van spelen en grondige studie, heeft haar gepositioneerd als een innovatieve en zeer gerespecteerde expert, vertrouwd door zowel liefhebbers als beginners. Over Elizabeth Miller

Pyramid Solitaire is een eenvoudige solitairevariant waarbij je paren kaarten bij elkaar probeert te leggen die opgeteld 13 zijn. De waarden van de kaarten zijn vrij duidelijk en de regels zijn heel gemakkelijk te begrijpen. Zelfs als je nog nooit een andere variant van Solitaire hebt gespeeld, kun je deze spelen. Lees deze gids gewoon tot het einde en je zult snel je eerste winst behalen.

Van zijn vroegste oorsprong als "Tut's Tomb" tot zijn hedendaagse ontwerp vandaag de dag, belooft het spel je een spannende en uitdagende ervaring te bieden. Als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je vrij snel kaarten verwijderen en een spel in minder dan 5 minuten uitspelen.

Lees dit artikel om meer te weten te komen over de regels en strategieën achter Pyramid Solitaire, je prestaties bij te houden met ranglijsten, te winnen en tips te ontdekken waarmee je elke ronde kunt winnen.

Korte samenvatting

 • Pyramid Solitaire is een kaartspel waarin je kaarten die opgeteld 13 waard zijn, met elkaar moet matchen.

 • Strategieën om te winnen zijn het snel verwijderen van koningen, het behouden van een gelijkmatige piramidestructuur en spaarzaam gebruikmaken van de voorraad.

 • Solitairea.com biedt tijd- en zetregistratie, variaties van het spel en topscores aller tijden.

Wat is Pyramid Solitaire?

Pyramid Solitaire is een kaartspel dat gebruik maakt van een standaard kaartspel van 52 kaarten met vier kaarten van elke waarde. De kaarten worden in piramidevorm op het tableau gelegd. Je vindt 28 kaarten gerangschikt in afzonderlijke kolommen op het tableau, en de resterende kaarten vormen de stapel.

Als je thuis wilt spelen, schik je de kaarten zo dat elke rij kaarten heeft die gelijk zijn aan het nummer. Simpel gezegd: de eerste rij heeft één kaart, de tweede rij heeft er 2, enzovoort. De laatste rij is de zevende rij met 7 kaarten.

Je moet paren van kaarten die opgeteld 13 zijn uit de piramide verwijderen totdat alle kaarten in de piramide weg zijn. Alle genummerde kaarten zijn hun numerieke waarde waard, met gezichtskaarten gewaardeerd tussen 11 en 13, en Azen gewaardeerd op 1. Om precies te zijn, de waarden van een boer, koningin en koning zijn respectievelijk 11, 12 en 13. Je kunt de voorraad gebruiken om extra kaarten te trekken. Je kunt de voorraad gebruiken om extra kaarten te trekken als je geen combinatie kunt vinden om kaarten uit de piramide te verwijderen.

Het doel van het spel is om alle kaarten uit de piramide te verwijderen en het spel eindigt zodra je dat hebt gedaan. Pyramid Solitaire biedt een spannende uitdaging terwijl je strategisch kaarten verwijdert en de piramide leegmaakt.

Tips voor beginners

Afbeelding die laat zien hoe je het spel instelt

Afbeelding die laat zien hoe je het spel instelt

Beginnen met Pyramid Solitaire kan een spannende ervaring zijn. Om je te helpen vertrouwd te raken met het spel en je vaardigheden te verbeteren, hebben we een lijst met tips voor beginners samengesteld:

 1. Begrijp de regels: Zorg ervoor dat je de basisregels en doelstellingen van Pyramid Solitaire goed begrijpt voor je aan het spel begint.

 2. Oefenen: Hoe vaker je speelt, hoe beter je vertrouwd raakt met kaartcombinaties en strategieën, waardoor je algehele prestaties verbeteren.

 3. Wees geduldig: Als beginner is het essentieel om de tijd te nemen en elke zet zorgvuldig te overwegen voordat je beslist.

 4. Plan: Visualiseer de lay-out van de piramide en anticipeer welke kaarten zullen worden blootgelegd na het doen van specifieke zetten, omdat dit je kan helpen betere beslissingen te nemen.

Hoe piramide solitaire spelen

In Pyramid Solitaire kunnen koningen rechtstreeks naar de fundering worden verplaatst.

In Pyramid Solitaire kunnen koningen rechtstreeks naar de fundering worden verplaatst.

BijPyramid Solitaire gaat het om het koppelen van kaarten die altijd opgeteld 13 zijn. Bekijk alle kaarten in de onderste rij van de piramide om het spel te beginnen. Bepaal of de waarden van twee kaarten opgeteld 13 kunnen zijn. Als dat zo is, verwijder deze kaarten dan van het tableau en leg ze in de fundering om ze uit het spel te halen.

Koningen hebben een numerieke waarde van 13, dus ze kunnen worden verwijderd zodra ze worden blootgesteld. Kaarten die in aanmerking komen voor een match zijn kaarten op de piramide die niet worden bedekt door andere kaarten en de bovenste kaart op de afvalstapel.

Kaarten moeten opgeteld 13 zijn om naar de fundering te worden verplaatst

Kaarten moeten opgeteld 13 zijn om naar de fundering te worden verplaatst

Het spel is succesvol voltooid als aan drie eindvoorwaarden is voldaan: het verwijderen van de piramide, de afvalstapel en de voorraad op het fundament. Zodra twee kaarten naar de fundering zijn gebracht, zijn ze niet meer beschikbaar voor gebruik in het spel.

Als je alle kaarten in de piramide hebt weggespeeld, win je automatisch. Winnen is dus eenvoudig als je je concentreert op de piramide en de juiste kaarten blijft koppelen. Als je in een situatie komt waarin je geen zetten meer kunt doen, kun je de knop Ongedaan maken gebruiken om terug te gaan en fouten te herstellen.

Strategie om piramide solitaire te winnen

Leer de regels van Pyramid solitaire voordat je strategieën ontwikkelt om te winnen.

Leer de regels van Pyramid solitaire voordat je strategieën ontwikkelt om te winnen.

Hieronder volgen tips waarmee je je strategie kunt verbeteren en gemakkelijk paren van kaarten kunt maken:

 • In het begin kun je alleen paren maken van de kaarten onderaan. Concentreer je dus op de open kaarten en probeer zoveel mogelijk paren te maken zonder uit de voorraad te trekken.
 • Als je meerdere opties hebt om kaarten te paren, kijk dan naar de kaarten die bloot komen te liggen na je zet en kies het paar dat meer voordelige kaarten blootlegt.
 • Gebruik de voorraadstapel zorgvuldig en trek er alleen kaarten uit als er geen zetten beschikbaar zijn op het tableau.
 • Koningen zijn de enige kaarten die zelfstandig naar de basis kunnen worden gestuurd, dus ze zo snel mogelijk uit het spel halen is essentieel om meer beschikbare zetten te creëren.
 • Probeer altijd paren te maken op een manier die kaarten gelijkmatig uit de piramide verwijdert. Je wilt niet eindigen met nog maar één kant van de piramide over en geen bruikbare zetten meer.

Tijd en bewegingen bijhouden

Het spel registreert de zetten tijdens het spel en geeft een overzicht van het totale aantal zetten na het spel. Tijdsmeting in Pyramid Solitaire kan op verschillende manieren, zoals in de getimede modus en het bijhouden van de verstreken tijd vanaf het begin van het spel tot het einde.

Specifieke spelversies hebben een getimede modus waarin je een specifieke tijd krijgt toegewezen om het spel te voltooien. Je kunt jezelf uitdagen door te proberen je vorige scores te overtreffen wat betreft zetten en de tijd die je nodig hebt om het spel te voltooien.

Probeer alleen zetten te doen in de piramide zonder uit de voorraad te trekken en controleer of er paren kunnen worden gemaakt in de piramide als er nieuwe kaarten worden blootgelegd. Op deze manier kun je tijd besparen en ook winnen in een beperkt aantal zetten.

Variaties van Pyramid Solitaire

Hieronder volgen de populaire varianten van Pyramid Solitaire die je moet proberen:

 • Tut's Tomb: In deze versie trek je 3 kaarten per keer en het beste is dat je de voorraad zo vaak kunt doorlopen als je wilt.
 • Ontspannen Piramide: Dit is een eenvoudigere versie van Pyramid Solitaire, waarbij je alleen de kaarten in de piramides naar de basisstapels moet overbrengen om te winnen. Je hoeft je geen zorgen te maken over de kaarten in de voorraad of het afval.
 • Gizeh: Hierbij zijn alle kaarten die op voorraad zouden moeten zijn, gerangschikt in 8 kolommen, met 3 kaarten in elke kolom. Je kunt de bovenste kaart van de kolommen gebruiken om paren te maken en het spel te winnen.
 • Driehoek: Triangle Solitaire heeft een omgekeerde piramidevormige opstelling van kaarten. Het heeft 2 afvalstapels en de overige regels zijn hetzelfde.
 • Apophis Solitaire: Deze is vergelijkbaar met de gewone versie, met als enige verschil dat er drie afvalstapels zijn in plaats van slechts één.

Topscores aller tijden in piramidespellen

De beste score die je kunt halen in Pyramid Solitaire is 0, wat gebeurt als alle kaarten met succes van het bord zijn verwijderd. Helaas zijn er geen officiële records van topscores aller tijden.

Solitairea.com geeft echter elke 10 minuten de topscores voor Pyramid Solitaire weer, zodat u uw eigen score kunt volgen en mogelijk het record voor de onderste rij kunt breken.

Voor Pyramid Solitaire-enthousiastelingen zoals u is het een opwindende uitdaging om te streven naar de hoogst mogelijke score door alle kaarten van het bord te verwijderen.

Onwinbare spellen identificeren en oplossen

Identificeer geblokkeerde kaarten en overweeg of ze kunnen worden vrijgegeven of niet.

Identificeer geblokkeerde kaarten en overweeg of ze kunnen worden vrijgegeven of niet.

Soms kom je een Pyramid Solitaire-spel tegen dat niet te winnen is door de schikking van de kaarten. Houd deze tips in gedachten om tijd en frustratie te besparen:

 1. Herken geblokkeerde kaarten: Het spel is waarschijnlijk niet te winnen als je essentiële kaarten geblokkeerd ziet door andere kaarten die niet verwijderd kunnen worden.

 2. Onderzoek de stapel: Controleer de stapel op kaarten die niet gecombineerd kunnen worden met beschikbare kaarten in de piramide. Als je zulke kaarten vindt, kan het spel onwinbaar zijn.

 3. Controleer je voortgang: Als je steeds geen zetten kunt doen ondanks het gebruik van de voorraadstapel en ongedaan maken opties, overweeg dan om het spel opnieuw te beginnen.

 4. Leer van je ervaring: Naarmate je meer games speelt, zul je beter worden in het vroegtijdig herkennen van onwinbare games, zodat je tijd kunt besparen en je kunt concentreren op winbare games.

Door deze tips en strategieën in je spel te verwerken, zul je beter uitgerust zijn om van Pyramid Solitaire te genieten en erin uit te blinken.

Pyramid Solitaire - Belangrijke punten

Pyramid Solitaire is een boeiend en leuk kaartspel dat je uitdaagt om op strategische wijze kaarten die opgeteld 13 waard zijn bij elkaar te leggen om het bord van alle kaarten te ontdoen. Hoewel geluk een belangrijke rol speelt in elke ronde, helpt vaardig spel om je kansen om een spel te winnen te maximaliseren. Dankzij de eenvoudige regels en gameplay heeft Pyramid Solitaire een universele aantrekkingskracht, waardoor het een uitstekend spel is voor zowel casual als ervaren kaartspelers.

Bovendien kun je met de trackingfuncties je voortgang inschatten en potentiële topscores bepalen. Variaties van Pyramid Solitaire zijn klassieke en moderne versies en andere aanpassingen, zodat je je spelvaardigheden kunt blijven uitdagen.

De conclusie? Pyramid Solitaire belooft uren speelplezier, ongeacht uw ervaringsniveau. Als u Pyramid Solitaire wilt spelen, bekijk dan de gratis versie die hier op Solitairea beschikbaar is.

TERUG NAAR DE INHOUDSOPGAVE

Veelgestelde vragen over Pyramid Solitaire

Hier zijn enkele vragen en antwoorden met betrekking tot het spel Pyramid Solitaire.

Hoe werkt Pyramid Solitaire?

In Pyramid Solitaire moet je paren kaarten die opgeteld dertien waard zijn verwijderen uit een piramidevormige opstelling van 28 kaarten. Bij een standaard kaartspel van 52 kaarten zijn Boeren 11, Koninginnen 12 en Koningen 13 waard. Je doel is om paren strategisch te matchen en te verwijderen om de piramide leeg te spelen. Dit spel is snel en vereist snel denken en beslissingen nemen om de puzzel op te lossen.

Is Pyramid Solitaire altijd te winnen?

Volgens experts is Pyramid Solitaire niet altijd te winnen door de plaatsing van kaarten en de mogelijkheid dat bepaalde kaartcombinaties onoplosbaar zijn. Je kunt echter specifieke tactieken toepassen om winbare en niet te winnen solitairespellen te identificeren en zo je kansen op succes te vergroten.

Welk solitairespel telt op tot 13?

Pyramid Solitaire is een klassiek solitairespel waarbij spelers paren kaarten moeten verwijderen die opgeteld dertien zijn - de koning is de kaart met de hoogste waarde in het kaartspel. Boeren hebben een waarde van elf, Koninginnen twaalf en Koningen dertien, met een typisch kaartspel van 52 kaarten. Het spel wordt gespeeld met 28 kaarten in een piramidevorm en het doel is om alle kaarten uit de piramide te verwijderen om te winnen.

Kan ik Pyramid Solitaire gratis spelen?

Ja, Pyramid Solitaire is gratis hier op Solitairespel.com. Je kunt het gratis online spelen, gratis downloaden en zelfs gratis je hersenen ermee trainen.