JULI 2024

Windows Gids en toestemming om Microsoft Solitaire te spelen (2024)

Speel Klondike met eenvoudige regels en ongecompliceerde gameplay

Microsoft Solitaire Collection Kenmerken en hoogtepunten van het spel

Geschreven door: Robert Moore | Laatst bijgewerkt: 21 August 2023 | Fact check door: Elizabeth Miller

VERTROUWDE EXPERT VERTROUWDE EXPERT
Met 30 jaar ervaring is Robert Moore een ervaren autoriteit op het gebied van Patience en Mahjong, na zich diep te hebben verdiept in de regels en geavanceerde strategieën van deze klassieke spellen. Over Robert Moore

De Microsoft Solitaire-variant, een klassiek computerspel met meer dan 30 jaar geschiedenis, is nu beschikbaar op Solitairea. Deze verbeterde versie, bekend als de Microsoft Solitaire Collection of MSN Solitaire Collection, bevat extra functies zoals dagelijkse uitdagingen en de Star Club, die zorgen voor eindeloos urenlang vermaak. De collectie bevat vijf zeer populaire solitairespellen of spelmodi: Klondike, FreeCell, Spider, Pyramid en TriPeaks.

Meegeleverde spellen en hun unieke uitdagingen

  1. Klondike: Het typische solitaire spel van Microsoft gratis Klondike biedt de optie om te spelen door één of drie kaarten tegelijk te trekken. Spelers kunnen kiezen tussen het Vegas scoresysteem en traditionele scores.

  2. Spider: Microsoft Spider Solitaire, een uitdagender spel gespeeld met 104 kaarten (twee decks), is perfect voor spelers die een langere en veeleisendere ervaring zoeken. Beginners kunnen beginnen met de one-suit versie, terwijl meer gevorderde spelers kunnen kiezen tussen twee en vier suits.

  3. Online Freecell: Microsoft FreeCell, een spel dat meer gebaseerd is op vaardigheid dan op geluk, heeft alle kaarten zichtbaar vanaf het begin.

  4. TriPeaks: Microsoft TriPeaks, vernoemd naar de unieke kaartindeling, vereist dat spelers reeksen kaarten maken die een rang hoger of lager zijn.

  5. Piramide: In Microsoft Pyramid Solitaire combineren spelers kaarten tot paren van in totaal 13 kaarten. Het doel is om alle kaarten van het piramidevormige bord te verwijderen.

Moeilijkheidsgraad van het spel: Geschikt voor elk vaardigheidsniveau

Pas uw ervaring aan met thema's

Spelers kunnen hun Microsoft Solitaire Collection-ervaring personaliseren door te kiezen uit verschillende thema's, waaronder Klassiek, Aquarium, Fabel, Western, Strand, Herfst en Jumbo. Thema's kunnen worden gewijzigd vanaf het startscherm.

Cognitieve voordelen van solitaire spelen

Het spelen van Solitaire en Mahjong is in verband gebracht met verschillende cognitieve voordelen, zoals verbeterde concentratie, geheugen en probleemoplossende vaardigheden. Deze spellen vereisen strategisch denken, planning en patroonherkenning, wat de mentale behendigheid en cognitieve flexibiliteit kan verbeteren.

Tips en strategieën voor elk spel

  1. Klondike: Concentreer je op het blootleggen en spelen van kaarten van het tableau in plaats van de stapel. Dit helpt bij het blootleggen van verborgen kaarten en creëert meer kansen voor zetten als je Klondike speelt.

  2. Spider: waar mogelijk kun je proberen om lege tableau-kolommen te maken, omdat deze gebruikt kunnen worden om kaarten gemakkelijker van de ene kleur naar de andere te verplaatsen.

  3. FreeCell: plan je zetten van tevoren en gebruik de vrije cellen strategisch om te voorkomen dat je belangrijke kaarten blokkeert.

  4. TriPeaks: probeer altijd eerst de kaarten van de toppen te verwijderen, omdat ze de toegang tot andere kaarten kunnen blokkeren.

  5. Pyramide: zorg ervoor dat je kaarten uit de piramide verwijdert die meerdere kaarten bedekken om je opties voor toekomstige zetten te maximaliseren.

Deze spellen zijn het meest gespeelde computerspel dat mensen kennen. Wacht niet langer, lees onze recensie tot het einde en krijg je dagelijkse uitdagingen.

Ontwikkelaar, producent en geschiedenis

De Microsoft Solitaire Collection is ontwikkeld door Microsoft Casual Games, Smoking Gun Interactive, Next Level Games en Arkadium.

Het wordt uitgegeven door Xbox Game Studios en geproduceerd door Paul Jensen, Derek Dutilly en Tristan Hall. De eerste versie van de collectie werd uitgebracht op 26 oktober 2012, als een Windows 8-vervanger voor eerder gebundelde solitairespellen.

Ontdek meer Microsoft-spellen

Naast de solitaire spellen kunnen spelers genieten van Microsoft Mahjong, Microsoft Sudoku en de klassieke Windows-versie van Minesweeper. Deze spellen bieden je ook cognitieve voordelen, eenvoudige regels en een ongecompliceerde gameplay.

Systeemvereisten

Microsoft Solitaire Collection is compatibel met alle moderne browsers, apparaattypes (desktop, tablet, mobiel) en besturingssystemen (Windows, macOS, Linux, Android, iOS en meer).

Speel vandaag nog! De kaarten wachten hier op je bij Solitairespel.com

TERUG NAAR DE INHOUDSOPGAVE

Microsoft Solitaire Collection FAQ's

Top 5 V&A's over Microsoft Solitaire Collection - Het meest gespeelde computerspel!

Welke spellen zijn inbegrepen in de Microsoft Solitaire Collection?

De collectie bevat vijf populaire solitairespellen: Klondike, FreeCell, Spider, Pyramid en TriPeaks.

Wat zijn de cognitieve voordelen van het spelen van Solitaire en Mahjong?

Solitaire en Mahjong spelen kan de concentratie, het geheugen, het probleemoplossend vermogen, de mentale behendigheid en de cognitieve flexibiliteit verbeteren.

Kan ik het uiterlijk van de Microsoft Solitaire Collection aanpassen?

Ja, je kunt je ervaring personaliseren door te kiezen uit verschillende thema's, waaronder Klassiek, Aquarium, Fabel, Western, Strand, Herfst en Jumbo.

Wat zijn de systeemvereisten voor de Microsoft Solitaire Collection?

Microsoft Solitaire Collection is compatibel met alle moderne browsers, apparaattypen (desktop, tablet, mobiel) en besturingssystemen (Windows, macOS, Linux, Android, iOS en meer).

Zijn er nog andere Microsoft-spellen die ik kan spelen naast solitaire?

Ja, je kunt ook genieten van Microsoft Mahjong, Microsoft Sudoku en de klassieke Windows-versie van Minesweeper.