MEI 2024

Speel Klondike Solitaire en geniet uren van boeiende rust

Klondike Solitaire is de populairste versie van geduldspelletjes.

Gratis online Klondike Solitaire spelen

Geschreven door: Robert Moore | Laatst bijgewerkt: 18 Juni 2023 | Fact check door: Elizabeth Miller

VERTROUWDE EXPERT VERTROUWDE EXPERT
Met 30 jaar ervaring is Robert Moore een ervaren autoriteit op het gebied van Patience en Mahjong, na zich diep te hebben verdiept in de regels en geavanceerde strategieën van deze klassieke spellen. Over Robert Moore

We verwelkomen alle liefhebbers van solitaire op onze website gewijd aan het prachtige spel solitaire: Solitairea.com. Of je nu nieuwsgierig bent naar Solitaire of een veteraan, wij zullen je helpen een betere Solitaire-speler te worden.

In dit artikel bekijken we een klassieke versie van Solitaire die het populairst is: Klondike Solitaire.

Klondike Solitaire is zo populair dat het vaak gewoon Solitaire wordt genoemd. Het is als de klassieke versie van schaken die iedereen kent, ook al zijn er in de loop der jaren zoveel nieuwe versies geïntroduceerd.

Dit klassieke spel is zo interessant omdat het eenvoudige regels heeft en toch een uitdaging vormt voor iedereen die het speelt. Pro-spelers en nieuwe spelers kunnen dit spel spelen en ervan genieten. In deze Klondike Solitaire gids lees je hoe je dit spel kunt spelen en alles wat je verder moet weten.

Klondike Solitaire Spellayout

Spelopmaak van Klondike Solitaire - Klondike instellen

Spelopmaak van Klondike Solitaire - Klondike instellen

Hier zie je hoe de lay-out van het spel eruit moet zien in deze versie van Solitaire.

 • Om Solitaire te spelen, schik je zeven stapels kaarten in een tableau.
 • Beginnend van links heeft de eerste stapel één kaart, de tweede stapel twee kaarten, de derde stapel drie kaarten enzovoort.
 • Je eindigt met zeven kaarten op de zevende stapel en 28 kaarten in het tableau.
 • De bovenste kaart van elke stapel wordt met de beeldzijde naar boven gelegd, terwijl de overige kaarten met de beeldzijde naar beneden worden gelegd.
 • Naast het tableau heeft de fundering 4 lege stapels waarop je kaarten in oplopende volgorde kunt stapelen, beginnend met aas en eindigend met koning.
 • De stapel bevat de kaarten die overblijven na het opzetten van het tableau.
 • Je doel is om 4 verschillende stapels kaarten van elke kleur te maken in oplopende volgorde van aas tot koning op de funderingen. Je kunt dit doen door kaarten van het tableau en de stapel te verplaatsen.

Solitaire spelen - De regels

Hoe Klondike Solitaire online te spelen

Hoe Klondike Solitaire online te spelen

In dit spel probeer je de kaarten van de stapel en het tableau zo te verplaatsen dat je een complete reeks kaarten (van aas tot koning) op alle vier de basisstapels bouwt. Laten we de regels in detail uitleggen.

 1. Manipulatie van het tableau: Een kaart kan op een kaart in de tableaustapels worden gelegd als deze van de tegenovergestelde kleur is en tot de volgende laagste rang behoort. Je kunt bijvoorbeeld een harten 8 op een klaveren 9 leggen.
 2. Funderingsgebouw: Alleen de bovenste kaart kan naar de funderingsstapel worden verplaatst als het de volgende hoogste kaart is en tot dezelfde kleur behoort. Een harten 4 kan bijvoorbeeld op een harten 3 worden gelegd.
 3. Stockgebruik: Eén tot drie kaarten worden omgedraaid van de stapel, afhankelijk van de gekozen variant van dit spel. Je kunt de kaarten van de voorraad naar het tableau of de fundering verplaatsen als dat zinvol is.
 4. De koningsregel: Een speciale regel maakt het mogelijk om alleen een koning op een lege tableaustapel te leggen.

Strategieën om te winnen met Klondike Solitaire

Hoe win ik Klondike Solitaire - Aas tot koning?

Hoe win ik Klondike Solitaire - Aas tot koning?

De regels begrijpen is noodzakelijk, maar je moet strategieën gebruiken om uit te blinken in kaartspellen. Hier zijn enkele strategieën die je moet gebruiken als je Klondike Solitaire speelt.

 • Begin met het tableau: Je kunt in de verleiding komen om nieuwe kaarten te trekken van de stapel, maar je moet proberen om eerst stappen te zetten in het tableau.
 • Gebruik de voorraad op de juiste manier: Als je de keuze hebt tussen het verplaatsen van een kaart van het tableau of de voorraad, moet je een kaart van het tableau verplaatsen. Het hebben van meer kaarten op voorraad zal je helpen in de latere fases van het spel.
 • Concentreer je op het gebruik van slechts 2 kleuren om een reeks op het tableau te bouwen: Als je slechts 2 kleuren gebruikt, zoals harten en schoppen, om een reeks te bouwen op het tableau, zal het veel gemakkelijker zijn om andere reeksen te bouwen en reeksen te voltooien op de basisstapels.
 • Haast je niet: Spelers kunnen zich haasten om kaarten op de basisstapels te leggen of zetten doen zonder na te denken. Als je genoeg fouten maakt omdat je haast hebt, wordt winnen onmogelijk. Denk dus na voordat je een zet doet en overweeg alle alternatieven voordat je een zet doet.

Klondike Solitaire-variaties

Er zijn verschillende varianten van Klondike Solitaire die je moet proberen als je het onder de knie hebt. Hieronder volgen enkele spannende Klondike Solitaire-variaties.

 1. Easthaven: De meeste regels in deze variatie zijn vergelijkbaar met Klondike Solitaire. Het tableau heeft echter 3 kaarten in 7 stapels en nog 31 kaarten in de voorraad. Een afvalstapel is er niet, dus er wordt een kaart toegevoegd aan elke stapel wanneer je op de voorraad klikt.
 2. Klondike met drieën: Deze versie heeft dezelfde regels als Klondike Solitaire. Het enige verschil is dat er drie kaarten van de stapel worden getrokken in plaats van slechts één. Het is dus lastiger om deze variant te spelen.
 3. Dubbele Klondike of Klondike Twee Decks: Deze variant heeft twee kaartspellen en negen stapels in het tableau. Het lijkt erg op de klassieke versie, maar de twee kaartspellen maken het iets moeilijker om te spelen.

Klondike Spel Oefening baart kunst

Klondike Solitaire wordt ook wel geduld genoemd, en dat is een toepasselijke naam want dit spel vereist veel geduld en oefening. Het gaat niet alleen om het ordenen van kaarten in de juiste numerieke volgorde, maar het gaat ook om plezier hebben en het verbeteren van je cognitieve vaardigheden.

Tijdens het spelen van dit spel hoef je je niet te haasten of zorgen te maken, omdat je onbeperkt door het kaartspel kunt gaan. Je kunt de tijd nemen en gaandeweg blijven leren.

Je zult je fouten beginnen te herkennen nadat je een paar keer hebt verloren. Uiteindelijk voel je je zelfverzekerd genoeg om te beginnen winnen.

Zodra je consequent wordt en begint te winnen, kun je meer spellen spelen. Dit is uw eerste stap om alle soorten solitaire onder de knie te krijgen, dus aarzel niet en speel Klondike Solitaire.

Verborgen kaarten onthullen en vooruitgang boeken in Klondike Solitaire

Verborgen kaarten onthullen en vooruitgang boeken in Klondike Solitaire

Laten we de kaarten schudden en spelen!

Soliteria.com is er altijd om Solitaire-spelers te helpen met de beste gidsen, beoordelingen, strategieën, tips en meer.

Blijf onze site volgen en u zult binnen de kortste keren een Klondike Solitaire Expert zijn. Als u een andere versie van Solitaire onder de knie wilt krijgen, verzekeren we u dat we u zullen helpen uw doel te bereiken.

Klondike Solitaire belangrijkste punten

Belangrijke punten en Klondike Solitaire Koningen en Azen

Belangrijke punten en Klondike Solitaire Koningen en Azen

Klondike Solitaire is een van die beroemde klassiekers die generaties lang herinnerd zullen worden. Het spelen is gemakkelijk, maar het kost tijd om de gameplay onder de knie te krijgen.

Het is misschien wel een van de makkelijkste versies van dit spel en daarom is het zo populair. Als je het spel eenmaal onder de knie hebt, kom je altijd terug voor meer.

TERUG NAAR DE INHOUDSOPGAVE

Klondike Solitaire FAQ

Hier zijn enkele veelgestelde vragen en antwoorden met betrekking tot Klondike Solitaire:

Wat is het doel van Klondike Solitaire?

Het is de bedoeling dat je alle kaarten van het tableau en de voorraad naar de fundering verplaatst en in de juiste volgorde legt.

Kunt u de opstelling van het tableau in Klondike Solitaire uitleggen?

Er zijn zeven stapels kaarten in dit spel. Beginnend vanaf links, zal elke stapel kaarten hebben die gelijk zijn aan zijn nummer. Dus de eerste stapel heeft maar één kaart en de zevende stapel heeft zeven kaarten. Je ziet alleen de bovenste kaart van elke stapel, omdat de rest van de kaarten met de afbeelding naar beneden wordt gehouden.

Wanneer kun je een kaart naar de fundering verplaatsen in Klondike Solitaire?

Een kaart kan alleen naar de fundering worden verplaatst als het de op één na hoogste kaart is en overeenkomt met de kleur van de kaart in de fundering. Je kunt bijvoorbeeld een hartenvrouw op een hartenboer in de basis leggen.

Hoe kan ik de koningen in Klondike Solitaire gebruiken?

Koningen zijn speciaal omdat alleen zij in een lege tableaukolom kunnen worden geplaatst. Je moet koningen dus in de gaten houden en ze verstandig gebruiken.

Wat zijn de verschillende varianten van Klondike Solitaire?

De populaire varianten van dit spel zijn Easthaven, Klondike by Threes en Klondike Two Decks. In Easthaven is er geen afvalstapel en worden er drie kaarten op 7 stapels in het tableau gelegd. In Klondike by Threes worden drie kaarten tegelijk getrokken. Klondike Two Decks tenslotte wordt gespeeld met 2 kaartspellen.

Hoe kan ik mijn Klondike Solitaire-strategie onder de knie krijgen en verbeteren?

Je kunt de strategie van anderen volgen of je eigen strategie ontwikkelen, maar alleen als je oefent en geconcentreerd blijft. Probeer altijd eerst zetten te doen in het tableau, gebruik de Koningen goed, haast je niet om de fundering op te bouwen en benut de voorraad optimaal.