MEI 2024

Win Solitaire tips en trucs en krijg spelinzichten van experts in 2024

Leer de beste tips en trucs om te winnen in Solitaire

De beste solitaire tips van professionele spelers

Geschreven door: Elizabeth Miller | Laatst bijgewerkt: 11 Juli 2023 | Fact check door: Robert Moore

VERTROUWDE EXPERT VERTROUWDE EXPERT
Elizabeth's beheersing van Patience, opgebouwd door drie decennia van spelen en grondige studie, heeft haar gepositioneerd als een innovatieve en zeer gerespecteerde expert, vertrouwd door zowel liefhebbers als beginners. Over Elizabeth Miller

Een spel dat uitdagend, strategisch en perfect is voor zelfverbetering is Klondike Solitaire of gewoon Solitaire. Om te genieten van de verschillende voordelen die dit spel biedt, moet u uw eigen strategie bedenken en ook de tips en trucs volgen die wij aanbevelen.

Laat ons enkele tips uitleggen die uw winstkansen zullen verbeteren en het spel veel gemakkelijker zullen maken om te spelen.

Solitaire spelen verbeteren

Als je Solitaire speelt, moet je in de eerste plaats de regels onthouden. Het tweede dat je moet onthouden is het doel van het spel. Je probeert alle kaarten naar de basisstapels te brengen door kaarten van dezelfde kleur in oplopende volgorde te leggen.

Solitaire Klondike is een van de eenvoudigste Solitaire-spellen, maar een solide Solitaire-strategie is nodig om de beste resultaten te behalen. De juiste strategie kan het verschil maken tussen winst of verlies. Laten we dus nu kijken naar de Solitaire-strategie.

Overweeg je stappen zorgvuldig

Verborgen kaarten blootleggen, uit de voorraad trekken, kaarten onmiddellijk naar de basisstapels verplaatsen en een lege tableaustapel creëren zijn enkele van de zetten die je kunt doen in Solitaire.

Onthoud altijd dat het feit dat je een zet kunt doen, niet betekent dat je hem ook moet doen. Eerst moet je overwegen of de zet je op de lange termijn kan helpen of niet. Als het je alleen op de korte termijn helpt, moet je het vermijden.

Je kunt bijvoorbeeld een harten drie verplaatsen naar de basisstapel aan het begin van het spel. Het lijkt misschien een goede zet, maar je moet het vermijden. De harten drie kan op een schoppen vier worden gelegd en je kunt er een schoppen 2 of klaveren op leggen en verborgen kaarten blootleggen.

Kortom, je moet redeneren en nadenken over de mogelijkheden voordat je een zet doet.

Prioriteit geven aan de kolommen

Het spel moet altijd beginnen met het verplaatsen van kaarten op de tableaustapels. Op deze manier kun je open kaarten blootleggen en ook klaar zijn om een nuttige kaart in de kolommen te leggen als deze uit de voorraad wordt getrokken.

Bovendien bespaart het je ook tijd omdat je niet door de voorraad hoeft te gaan om een zet te vinden, wat erg handig is bij het spelen van Timed Solitaire.

Je hand beheren

Het is hetbeste om te voorkomen dat je in het begin een kaart met een lage waarde (5 of lager) overbrengt van de voorraad naar de kolommen.

Omdat elke kaart een tegenhanger heeft, zoals schoppen 4 voor klaveren 4, kun je wachten om de tegenhanger van de speelkaarten in het tableau te ontdekken. Op deze manier kun je meer kaarten in het tableau blootleggen en je winstkansen in Solitaire vergroten.

Timed Solitaire spelen - De aasstapels beginnen

De Azen en Tweeën moeten meteen worden overgebracht naar de basisstapels. Je hebt er niets aan om de twee op de tableauzuilen te hebben, omdat het andere kaarten kan blokkeren en je er alleen een aas bovenop kunt leggen. Naarmate het spel vordert, kan de twee een last worden en je voortgang stoppen als je ze niet op tijd overbrengt.

Vermijd het verplaatsen van 2's naar 3's

Het plaatsen van een 2 bovenop een 3 is een veelgemaakte fout die zelfs ervaren spelers kunnen maken. Het feit is dat de 2 je niet helpt om kaarten bloot te leggen, omdat de aas meteen naar de funderingsstapels kan worden verplaatst. Het weerhoudt je ervan om de 3 en andere open kaarten eronder naar de basisstapels te verplaatsen als de tijd rijp is. Je kunt de 2 dus op de stapel laten liggen totdat de bijpassende aas verschijnt.

Eerst de bovenste stockkaart omdraaien

Je kunt meteen de bovenste kaart uit de voorraad trekken voordat je iets anders doet. Dit geeft je nog een optie, en misschien kan de bovenste kaart wel een cruciaal onderdeel van de puzzel in dit kaartspel blijken te zijn.

Let op koningen en azen

Alleen Koningen kunnen op een lege plek worden gelegd en Azen zijn de eerste kaarten die op de vier basisstapels worden gelegd. Je moet de rol van deze speciale kaarten onthouden en ze dienovereenkomstig gebruiken.

Een Aas bovenop een stapel blokkeert de overige kaarten en een Koning moet altijd onderaan een stapel beginnen. Je moet deze kaarten dus op de juiste manier gebruiken om Solitaire te winnen.

Solitaire strategieën - Begin met langere stapels

Als je kaarten van grotere stapels verplaatst, krijg je meer mogelijkheden en kun je ze omzetten in kleinere stapels. Je kunt de voordelen van het verplaatsen van kaarten van grotere stapels begrijpen door grotere stapels voor slechts één spel te negeren en je zult zien hoeveel moeilijker het wordt om te winnen.

Tableau-stapels gelijkmatig verdelen

Nieuwe spelers willen direct voldoening krijgen door een enkele stapel af te maken. Je moet echter proberen om evenwichtige stapels te hebben en geen nutteloze lege kolommen of grote stapels.

Als je evenwichtige stapels hebt, krijg je meer kansen om een verborgen kaart vrij te spelen en kun je over het algemeen een beter spel spelen.

Leeg Tableau-slots niet zonder koning

Voordat je een lege kolom maakt, moet je eerst kijken of er een Koning in kan worden geplaatst. Als je geen koning ziet, kun je wachten tot een koning zich aandient. Anders zal de lege kolom nutteloos blijken te zijn.

Let op funderingen

Sommige mensen willen kaarten naar de basis verplaatsen wanneer ze de kans krijgen. Kaarten die hoger zijn dan twee kunnen echter nuttig zijn om andere kaarten te onthullen en zetten te doen op het tableau.

Het juiste moment om te beginnen met het verplaatsen van kaarten naar de funderingen is als je het einde van het spel nadert. Verplaats kaarten alleen als je zeker weet dat ze later niet meer van pas komen.

De kleur van de koning doet ertoe

Of je een rode of een zwarte koning op een leeg tableau plaatst, kan het verschil uitmaken tussen een soepel en een moeilijk spel. Je moet altijd kijken naar de beschikbare kaarten en zien welke Koning je op het lege tableau moet plaatsen.

Als je bijvoorbeeld een Hartenvrouw en een Schoppenboer ziet, moet je voor de Zwarte Koning gaan. Je kunt nog even wachten als je de gewenste kleur Koning nog niet hebt.

Alle trucs en tips die we hebben gedeeld, zullen je Solitaire-score zeker verbeteren tijdens het online spelen. In feite kun je ze toepassen op de meeste Solitaire-spellen en genieten van het feit dat je een echte meester van het spel wordt. Wees altijd geduldig en neem pauzes als je je moe voelt. We weten zeker dat je binnen de kortste keren een Pro Solitaire-speler zult zijn.

TERUG NAAR DE INHOUDSOPGAVE

Solitaire tips en trucs - FAQ's

Hier zijn enkele van de meest gestelde vragen over Solitaire tips en trucs:

Wat moet ik doen als het spelletje Solitaire begint?

Doe alleen zetten binnen het tableau en trek alleen de eerste kaart van de stapel om meer opties te hebben. Dit zorgt voor een solide start en een gemakkelijker spel.

Wat is de belangrijkste tip om te onthouden als je een zet doet in Solitaire?

Onthoud altijd dat elke zet belangrijk is en invloed heeft op hoe de rest van het spel wordt gespeeld. Je moet dus overwegen hoe een zet het spel kan beïnvloeden en kijken of het de moeite waard is om te doen.

Wat moet ik doen met de 2 kaarten in Solitaire?

De 2 moet in je hand of in de stapel blijven totdat er een passende Aas verschijnt en dan moet hij samen met de Aas naar de fundering worden verplaatst. Omdat een 2-kaart niet helpt om kaarten bloot te leggen, kun je deze het beste meteen naar de fundering verplaatsen.

Wat moet de strategie zijn om met 2 kaarten van dezelfde waarde en kleur om te gaan?

Twee kaarten van dezelfde rang en kleur zijn kaarten zoals een schoppenkoning en een klaverenkoning. Als je met zulke kaarten te maken hebt, moet je op de details letten en proberen te zien welke kaart beter kan bewegen.

Wat moet er gebeuren na het legen van een tableausleuf?

Een Koning moet onmiddellijk worden verplaatst naar het lege veld in het tableau. Na het plaatsen van de Koning kun je andere kaarten zoals de Vrouw en de Boer plaatsen om een reeks op te bouwen.

Waar moet ik op letten bij het bouwen van Ace-funderingen?

Verplaats nooit kaarten naar de funderingen totdat je zeker weet dat je ze later niet meer nodig hebt voor zetten in het tableau. Als je kaarten te vroeg naar de fundering verplaatst, kun je vast komen te zitten. Azen en tweeën onmiddellijk verplaatsen is veilig, maar alle andere kaarten moeten zorgvuldig worden verplaatst.