MEI 2024

Beste Solitaire zetten en tactische tips om Patience spellen te verslaan

Leer hoe je reeksen opbouwt en win Solitaire

Hoe je winnende zetten doet als je solitaire speelt

Geschreven door: Robert Moore | Laatst bijgewerkt: 20 Juli 2023 | Fact check door: Elizabeth Miller

VERTROUWDE EXPERT VERTROUWDE EXPERT
Met 30 jaar ervaring is Robert Moore een ervaren autoriteit op het gebied van Patience en Mahjong, na zich diep te hebben verdiept in de regels en geavanceerde strategieën van deze klassieke spellen. Over Robert Moore

De versie Gratis Solitaire heeft een lange weg afgelegd, van de huiskamertafels naar de wereld van online games. Het is dus normaal dat je beter wilt worden in Solitaire.

In dit artikel delen we de beste tactische tips die je kunt gebruiken om te winnen in Solitaire.

Belangrijkste bewegingen

Hier zijn enkele basisbewegingen die je moet maken in elk spel dat je speelt.

 • Trek meteen een kaart van de stapel zodat je meer opties hebt.
 • Zodra een Aas als bovenste kaart verschijnt , kun je deze op de basis leggen en er ook twee van dezelfde kleur op leggen.
 • Lege plekken zijn nutteloos zonder een Koning. Eerst moet je een Koning zien te vinden en er dan een lege plek voor maken.
 • Als je kunt, verschuif dan eerst de kaarten van een kolom met het hoogste aantal open kaarten naar andere tableaustapels.
 • We raden altijd aan om de stapels gelijkmatig te verdelen zodat je meer opties hebt om verder te gaan.

Aantal bewegingen verminderen

De meeste Solitaire-spellen, of je ze nu online of offline speelt, kunnen verdomd moeilijk zijn. Eerlijk gezegd is dit een van de moeilijkste spellen omdat het je geduld herhaaldelijk op de proef stelt. Het hoeft echter niet zo te zijn. Als je de juiste Solitaire-strategieën gebruikt bij het ordenen van de kaarten, kun je een soepele en leuke ervaring hebben.

Na een tijdje oefenen kun je zelfs zo goed worden dat je een spel in zo min mogelijk zetten uitspeelt. Het is zelfs ons doel om je daarbij te helpen.

De bewegingen die je maakt in Solitaire

Als het solitairespel begint, neem je de open kaarten en de kaarten uit de voorraad en leg je ze boven andere kaarten in aflopende volgorde en door kleuren af te wisselen. Zo worden de kaarten gerangschikt in het tableau.

Om te winnen in Solitaire moet je er alles aan doen om alle basisstapels te vullen met kaarten van dezelfde kleur, beginnend bij een Aas en eindigend met een Koning (in oplopende volgorde).

Top strategieën voor Solitaire

We kunnen je geen specifieke tips geven voor het spelen van Solitaire, tenzij we op de hoogte zijn van de variant die je speelt. Er zijn echter enkele algemene tips die je kunt gebruiken als onderdeel van je Solitaire-strategie om je winstkansen in alle Solitaire-varianten te verbeteren.

Hier zijn enkele basistips en -strategieën die nuttig zijn voor alle Solitairespelers:

 • Beheers de basis: Alle regels kennen en weten wat je moet doen is heel belangrijk als je een goede speler wilt zijn. Oefen dus tot je elk klein detail van het spel begrijpt.
 • Kies de kleur van de koning verstandig: Zoals we weten kunnen alleen Koningen op lege tableau stapels worden gelegd. Als je nog een stap verder gaat, zul je zien dat de kleur van de koning de kleuren van de overige kaarten op een speelstapel bepaalt. Je moet dus kiezen tussen een rode koning of een zwarte koning, afhankelijk van wat voor jou het voordeligst is.
 • Face-down kaarten vrijspelen moet je prioriteit zijn: Je komt vast te zitten in een onmogelijk scenario als je je niet concentreert op het verplaatsen van kaarten boven de open kaarten. Als je een verborgen kaart kunt vrijspelen, is het bijna altijd een goed idee om dat te doen.
 • Dezelfde kleuren combineren: Je zult verschillende opties zien naarmate het spel vordert. Je moet echter altijd proberen om 2 kleuren te combineren terwijl je een reeks vormt. Als je bijvoorbeeld een Hartenboer op een Schoppenvrouw plaatst, moet je de reeks voortzetten door er een Schoppen 10 aan toe te voegen als dat mogelijk is.
 • De knop Ongedaan maken is je vriend: Het is waar dat het gebruik van de ongedaan maken knop je score zal verminderen, maar het niet gebruiken van de ongedaan maken knop kan je het spel kosten. Gebruik dus de knop Ongedaan maken.
 • Ontlast de grote stapels speelkaarten: De grote stapels speelkaarten worden een groot probleem omdat je geen zetten meer kunt vinden zonder ze af te breken. We raden je dus aan om eerst te proberen de kaarten van de grote stapels te verplaatsen.

Solitaire winnen

Solitaire is zeker een spel dat je dagelijks leven positief zal beïnvloeden. Je moet het goed en geconcentreerd spelen om er maximaal profijt van te hebben.

Gebruik de lege kolommen goed en probeer kleinere stapels te maken van de grote stapels. Als je alle tips opvolgt, zul je binnen de kortste keren aan de winnende hand zijn.

Expertbewegingen in Solitaire-spellen

Of je nu stapels probeert te bouwen of met een grote stapel omgaat, het kan behoorlijk moeilijk zijn om vooruitgang te boeken. De spelers die experts zijn, kunnen gemakkelijk oplossingen vinden voor de veelvoorkomende problemen waar beginnende spelers in vast kunnen lopen. Dus om je te helpen een expert te worden, delen we enkele tips die je zullen helpen je spel naar het hoogste niveau te tillen.

Solitaire beheersen - Strategieën voor experts

Nu is het tijd om een aantal deskundige strategieën te bespreken om van jou een Solitaire Pro te maken.

 • Als de eerste stapel veel groter is dan de andere en de tweede stapel het kortst, moet je proberen kaarten zo te verplaatsen dat de eerste en de tweede stapel even lang worden. Dit zal meer verborgen kaarten opleveren en geeft je meer mogelijkheden om kaarten toe te voegen aan de basisstapels.
 • Als je getimede solitaire speelt, moet je zo snel mogelijk te werk gaan. Denk niet te lang na en gebruik de knop Ongedaan maken als je denkt dat je een fout hebt gemaakt.
 • Het heeft geen zin om een lege plek te maken als je geen koning hebt om die op te vullen. Je moet je dus niet haasten om een lege kolom te maken tot de tijd rijp is.
 • Het is het beste om een paar zetten vooruit te plannen zodat je geen zetten doet die je niet helpen.

Observatievaardigheden in patience

Als er één vaardigheid is die je moet hebben om uit te blinken in Solitaire, dan is het wel de vaardigheid om alles te observeren als een havik. Zonder een scherpe observatie kun je een game-winnende zet missen en er later spijt van krijgen. Bovendien leidt één zet vaak tot een reeks zetten, dus je moet de oorzaak-en-gevolgrelatie tussen zetten begrijpen om de juiste te kiezen.

Tableau en Solitaire-tegels observeren

Observeer de zetten van je tegenstander in Multiplayer Solitaire. Op deze manier kun je ervaring opdoen en de strategie van je tegenstander begrijpen . Probeer een voorsprong te nemen als je de kans krijgt en de overwinning is voor jou.

Tijdmanagement in Solitaire Gameplay

Als je geen Timed Solitaire speelt, hoef je je niet al te veel zorgen te maken over de tijd. Toch kan het besef om snel stappen te zetten je helpen om beter te presteren in online of competitieve games. Probeer in de zone te komen door je alleen te concentreren op de kaarten en je focus terug te brengen naar het spel wanneer je gedachten ergens afdwalen.

Weten wanneer je kaarten moet inhouden

De kunst van het onthouden van kaarten is moeilijk om onder de knie te krijgen. Het is normaal om de drang te voelen om meer kaarten te trekken, maar je moet eerst naar het tableau kijken en proberen te zien welke zetten je kunt doen.

Het te vroeg verplaatsen van kaarten naar een basisstapel kan je achtervolgen. Je kunt veilig azen en tweeën spelen op de basisstapels, maar je moet overwegen of andere kaarten van pas kunnen komen voordat je ze verplaatst.

Solitaire kaarten stapelen

In het eindspel kun je vol vertrouwen kaarten van dezelfde kleur stapelen op de basisstapels om verborgen kaarten vrij te spelen. Als je geen andere manier ziet, kan dit je helpen om verder te komen en het spel te winnen.

Belangrijke punten over Solitaire-strategie

De voordelen van het spelen van Solitaire gaan verder dan het plezier van het spelen, want het verbetert je langetermijngeheugen en verschillende andere cognitieve vaardigheden.

Hoewel het voldoening geeft om te winnen met Solitaire, is het proces van leren en beter worden met elk spel leuker. Zodra je de eenvoudige regels van online Klondike Solitaire begrijpt, hoef je het alleen nog maar zo vaak mogelijk te spelen.

Wees moedig en probeer verschillende strategieën om te winnen. Misschien ben jij wel degene die een nieuwe strategie ontdekt die anderen kan helpen hun winstpercentage te verbeteren. We moedigen je aan om onze strategieën uit te proberen en de fantastische resultaten te zien.

TERUG NAAR DE INHOUDSOPGAVE

Solitaire-bewegingen - FAQ's

Nu zullen we kijken naar enkele veelvoorkomende vragen over het maken van winnende Solitaire zetten.

Hoe kan ik de koningen in Solitaire het best strategisch gebruiken?

Een koning kan het momentum van het spel naar je toe of tegen je keren. Er zijn slechts twee dingen die je moet onthouden over een koning. Ten eerste moet je alleen een lege kolom maken als er een Koning beschikbaar is. Ten tweede moet de meest voordelige kleur van de koning in de lege kolom worden geplaatst.

Hoe kan ik de dichte kaarten goed beheren in Solitaire?

Het beste wat je met een dichte kaart kunt doen, is hem openleggen. Hoe meer dichte kaarten je openlegt, hoe groter je winkansen worden. Over het algemeen is het een goed idee om open kaarten op grote reeksen te leggen om meer mogelijkheden te creëren om kaarten te verplaatsen.

Waarom is goed tijdbeheer nodig bij bepaalde Solitaire-varianten?

In online games of de Windows-versie van Solitaire kun je beter scoren als je het spel sneller oplost. In multiplayer-spellen wint de speler die het spel het snelst uitspeelt.

Waarom moet ik kaarten van dezelfde kleur stapelen in Solitaire?

Het kan lastig zijn om zetten te vinden als je het eindspel bereikt. Een strategie die je in het eindspel kunt gebruiken is om kaarten van dezelfde kleur op de fundering te stapelen zodat je meer kaarten kunt blootleggen en zetten kunt vinden.

Hoe kan ik mijn observatievaardigheden verbeteren in Solitaire?

Het vergt wat oefening en concentratie om je observatievaardigheden te verbeteren. Kijk gewoon naar alle zichtbare kaarten en probeer kaarten te vinden die verplaatst kunnen worden, en langzaam zul je je observatievaardigheden verbeteren.

Hoe kan ik mijn winkansen in Solitaire verbeteren?

Gebruik de juiste strategieën, zoals het combineren van 2 kleuren, het verplaatsen van kaarten van grotere tableaustapels, het verstandig gebruiken van de Koningen en het openleggen van zoveel mogelijk dichte kaarten. Je kunt vaker winnen als je de juiste strategieën gebruikt en geduldig blijft.