JULI 2024

Speel Spider Solitaire 2 Suits en leer spelstrategie (2024)

Beheers Spider Solitaire 2 Suits en win gemakkelijk.

Word de koning of koningin van 2 Suits Spider Solitaire

Geschreven door: Robert Moore | Laatst bijgewerkt: 18 Juni 2023 | Fact check door: Elizabeth Miller

VERTROUWDE EXPERT VERTROUWDE EXPERT
Met 30 jaar ervaring is Robert Moore een ervaren autoriteit op het gebied van Patience en Mahjong, na zich diep te hebben verdiept in de regels en geavanceerde strategieën van deze klassieke spellen. Over Robert Moore

2 Suits Spider Solitaire zal je uitdagen en je denkvermogen verbeteren. Het is een leuke variant van Spider Solitaire als je weet wat je doet. Daarom zijn we hier om je te helpen een expert speler te worden in deze ultieme 2 Suits Spider Solitaire gids met details over de opstelling, regels en beste strategieën om te winnen.

Hoe 2 Suits Spider Solitaire instellen

De opzet van Spider Solitaire 2 Suits

De opzet van Spider Solitaire 2 Suits

Hier lees je hoe je de 2 suit versie van het stimulerende spinnen solitaire spel kunt opzetten:

 • Neem twee kaartspellen met slechts twee kleuren: schoppen en harten.
 • Leg 54 kaarten horizontaal neer om 10 tafelkolommen te vormen.
 • Elke stapel van de 4 meest linkse kolommen zal 6 kaarten hebben, terwijl de overige stapels er 5 hebben.
 • De bovenste kaart wordt open gelegd voor elk tableau.
 • De 50 overgebleven kaarten worden open op de stapel gelegd.

Hoe 2 Suits Spider Solitaire spelen

Spider Solitaire twee pakken - Hoe te spelen

Spider Solitaire twee pakken - Hoe te spelen

In dit gedeelte wordt uitgelegd hoe dit kaartspel gespeeld kan worden. Laten we beginnen.

 1. Rangschik de kaarten in aflopende volgorde: Je kunt de kaarten alleen in aflopende volgorde leggen. Je kunt bijvoorbeeld harten 8 pakken en deze op schoppen 9 of harten leggen. Als je een kaart van zijn plaats hebt geschoven, wordt de kaart die eronder lag omgedraaid en kun je deze gebruiken in het spel.
 2. Verplaats groepen kaarten: Je kunt kaarten verplaatsen die in aflopende volgorde zijn gelegd en tot dezelfde kleur behoren. Als de kaarten niet tot dezelfde kleur behoren, kun je alleen de onderste kaart verplaatsen.
 3. Gebruik de stapel: Als je geen zet kunt zien, kun je kaarten van de stapel trekken door erop te klikken. Een open kaart wordt toegevoegd aan alle 10 de kolommen.
 4. Negeer de open kolommen niet: Kaarten van dezelfde kleur in aflopende volgorde of elke individuele kaart kan worden geplaatst in een open kolom om je te helpen het spel te winnen.
 5. Maak reeksen om het spel te winnen: Je doel in dit spel is om kaarten van dezelfde kleur in aflopende volgorde te leggen, van koning tot aas. Als je een reeks hebt voltooid, gaat deze naar de basisstapel en als je 4 reeksen van elke kleur hebt voltooid, win je het spel.
 6. Speel slim en kom niet zonder zetten te zitten: Je kunt zonder zetten komen te zitten als je niet oppast, dus volg onze tips hieronder om zeker te zijn van een overwinning.

Trucs om meer te winnen in 2 pakken

Spider Solitaire 2 Suits - Hoe te winnen!

Spider Solitaire 2 Suits - Hoe te winnen!

Hier zijn enkele tips en trucs die je moet onthouden bij het spelen van deze versie van Solitaire.

 • De open kaarten bovenaan kunnen gemakkelijk boven een kaart geplaatst worden die de volgende hogere kaart is. Een schoppen-5 kan bijvoorbeeld op een harten-6 of schoppen-6 worden gelegd.
 • Vermijd het trekken van kaarten uit de stapel totdat je geen zet meer kunt zien.
 • De aas moet boven de 2 schoppen of harten worden gelegd omdat je dan niet verder komt.
 • De koning moet in een lege tableaukolom worden gelegd, zodat je hem gemakkelijk kunt gebruiken om een reeks af te maken.
 • Gebruik je vaardigheden om afwisselende kleuren te combineren, gebruik te maken van de undo-knop, lege tableaustapels te beheren en voorzichtig kaarten te trekken uit de voorraad. Met oefening ontwikkel je je persoonlijke Two Suit Spider Solitaire-strategie en verbeter je je cognitieve vaardigheden.

Geniet van een uitdagende ervaring

Verplaats je kaarten in groepen in Spider Solitaire 2 Suits

Verplaats je kaarten in groepen in Spider Solitaire 2 Suits

Deze versie van Solitaire, het spider solitaire spel met 2 kleuren, kan heel uitdagend zijn. Het spelen ervan is echter de moeite waard, want het zal je helpen een betere solitairespeler te worden en meer voldoening geven dan bij normaal solitairespel.

Het enige wat je hoeft te doen is oefenen en de tips volgen die we hier hebben gedeeld, en je zult je eerste overwinning in een mum van tijd behalen.

Geavanceerde strategieën voor 2 Suit Spider

Spider Solitaire 2 past bij de voorraad

Spider Solitaire 2 past bij de voorraad

Hier zijn enkele strategieën die je kunt gebruiken om je spel naar een hoger niveau te tillen.

 1. Aarzel niet om de tegenovergestelde kleuren te combineren: Spelers denken meestal dat het niet verstandig is om de kleuren te combineren. De waarheid is dat je dit moet doen als je het spel wilt winnen. Je moet de kleuren dus altijd combineren als je er baat bij hebt.
 2. Plan je zetten: Je zult meteen een paar voor de hand liggende zetten zien als je het spel begint. Je moet echter elke zet overwegen en vergelijken met andere zetten voordat je uiteindelijk je zet doet.
 3. Gebruik de knop Ongedaan maken: De ongedaan maken-knop is er om je te helpen foute zetten te corrigeren, dus je moet hem gebruiken. Als je wilt, kun je verschillende zetten proberen tot je de beste vindt door de ongedaan maken-knop te gebruiken.
 4. Mis geen enkele kans om kaarten te stapelen: Ten eerste kun je naar de kaarten bovenaan kijken om te zien of je ze kunt verplaatsen. Daarnaast kun je kijken naar een reeks kaarten van dezelfde kleur. Tot slot kun je combinaties zoeken met verschillende kleuren. Als je alles stap voor stap doet, mis je geen enkele combinatie.
 5. Gebruik de lege kolommen goed: De lege kolommen kun je gebruiken om koningen te bewaren of om kaarten bloot te leggen die je kunnen helpen. Het plaatsen van willekeurige kaarten op de lege kolommen kan meer kwaad dan goed doen.
 6. Sequenties met één kleur zijn nodig om te winnen: Vergeet niet dat het doel van het spel is om complete rijen te maken met slechts één kleur. De voltooide rijen gaan automatisch naar de basisstapel. Concentreer je dus op het maken van rijen met slechts één kleur.

Voordelen van Spider Two Suits

Verplaats je aas als laatste kaart om de reeks te voltooien

Verplaats je aas als laatste kaart om de reeks te voltooien

Je zult verbetering zien in je cognitieve vaardigheden als je gewend raakt aan het spelen van dit spel. Hier zijn enkele voordelen die je volgens ons moet weten.

 • Verbeterd geheugen: Studies tonen aan dat je kortetermijngeheugen verbetert als je een tijdje Solitaire speelt. Dit komt omdat je moet onthouden waar de verschillende kaarten liggen en welke kaarten je uit de voorraad moet halen.
 • Intense focus: Je focus zal als een adelaar zijn als je gewend raakt aan het spelen van Spider Solitaire. Dit is niet verwonderlijk, want dit spel vereist veel aandacht om te spelen en te winnen.
 • Meesterlijk geduld: Dit spel draait om geduld en wachten op de juiste gelegenheid om een reeks te voltooien. Het is dus normaal dat je geduld toeneemt als je het speelt.
 • Veel plezier en minder stress: Je kunt wat lichte muziek afspelen en Spider Solitaire met 2 Suits spelen voor een ontspannende en leuke ervaring. Het zorgt voor een gezonde mentale pauze.
 • Houd je hersenen actief: Soms kan het moeilijk zijn om je hersenen actief te houden, vooral als je niets kunt bedenken om te doen. Spider Solitaire houdt je hersenen actief en ontwikkelt ook je mentale vaardigheden zoals redeneren en kritisch denken.
Gemengde groepen kunnen niet worden verplaatst in Spider Solitaire 2 Suits

Gemengde groepen kunnen niet worden verplaatst in Spider Solitaire 2 Suits

Eindgedachten over 2 Suits Spider Solitaire

2 Suits Spider Solitaire kan worden gespeeld door zowel nieuwe spelers als professionals. Het is een moeilijk spel, maar je raakt er snel aan gewend. Haast je gewoon niet om nieuwe kaarten te trekken uit de voorraad en volg alles wat we hebben gedeeld in deze gids.

Het is een spel waarbij je strategie en focus nodig hebt, dus je moet afleiding vermijden en elke nieuwe kaart die je krijgt goed gebruiken.

Als je 1 Suit Spider Solitaire al onder de knie hebt, moet je dit spel proberen en kijken hoe goed je het doet. Als je nog nooit 1 Suit Spider Solitaire hebt gespeeld, kun je beginnen met deze versie voor een uitdagendere en leukere ervaring.

TERUG NAAR DE INHOUDSOPGAVE

2 Suits Spider Solitaire - veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen en antwoorden over 2 Suits Spider Solitaire.

Wat is het hoofddoel van 2 Suits Spider Solitaire?

Je doel is om 8 sequenties van kaarten te maken in aflopende volgorde, beginnend met koning en eindigend met aas. De kaarten moeten van dezelfde kleur zijn en ze gaan automatisch naar de basisstapel als je klaar bent.

Wat is het aantal kleuren en kaarten in 2 Suits Spider Solitaire?

Dit spel heeft 2 kleuren, namelijk schoppen en harten. Er zijn in totaal 104 kaarten en elke kleur heeft 52 kaarten.

Hoe kan een groep kaarten worden verplaatst in Spider Solitaire met 2 suits?

Als je een groep kaarten wilt verplaatsen, moet je 2 dingen onthouden. De eerste is dat de kaarten in aflopende volgorde moeten liggen en de tweede is dat ze van dezelfde kleur moeten zijn.

Wat moet ik doen als ik geen zetten kan zien in 2 Suits Spider Solitaire?

Je kunt op de voorraad klikken en nog 10 kaarten trekken. Dit voegt een open kaart toe aan elke kolom van het tableau.

Welke geavanceerde strategieën kan ik gebruiken in 2 Suits Spider Solitaire?

Hieronder volgen enkele geavanceerde strategieën die we aanraden.

 1. Combineer de tegenovergestelde pakken wanneer het voordelig lijkt.
 2. Gebruik de knop Ongedaan maken om fouten te corrigeren.
 3. Gebruik lege kolommen om koningen te houden of nuttige kaarten te ontdekken.
 4. Richt je op reeksen met slechts één kleur om te winnen.