MEI 2024

De Spider Solitaire Beginnersgids en hoe te winnen (2024)

Leer hoe je Spider Solitaire speelt als beginner

Beginner Spider Solitaire {JAAR} Handleiding

Geschreven door: Robert Moore | Laatst bijgewerkt: 29 Juni 2023 | Fact check door: Elizabeth Miller

VERTROUWDE EXPERT VERTROUWDE EXPERT
Met 30 jaar ervaring is Robert Moore een ervaren autoriteit op het gebied van Patience en Mahjong, na zich diep te hebben verdiept in de regels en geavanceerde strategieën van deze klassieke spellen. Over Robert Moore

Bent u te vaak begonnen met winnen in uw Solitaire-spellen? Raakt u verveeld van het steeds opnieuw spelen van dezelfde Solitaire-spellen? Dan is het tijd om het spannende spel Spider Solitaire te proberen.

Je zult meteen merken dat dit spel 2 kaartspellen heeft en varianten met meerdere kleuren om het nog ingewikkelder en leuker te maken.

Het is geen spel dat je altijd zou willen spelen omdat het erg moeilijk kan zijn om te winnen. Er zijn echter strategieën die je kansen drastisch verbeteren.

Het probleem is dat je op de hoogte moet zijn van alle regels voordat je kunt denken aan het spelen van dit bijzondere kaartspel. Daarom leggen we je in deze Beginnersgids Spider Solitaire alles uit wat je moet weten.

De opzet van Spider Solitaire voor beginners

Zo kun je dit spel eenvoudig opzetten:

 • Neem 2 standaard kaartspellen en schud ze goed.
 • Vervolgens neem je de kaarten en construeer je 10 kolommen in het speelveld of het tableau.
 • Jeconstrueert de tableaukolommen zo dat de 4 meest linkse tableaukolommen 6 kaarten hebben en de overige slechts 5 kaarten.
 • Net als bij andere Solitaire-varianten is de onderste kaart van elke tableau-kolom een open kaart.
 • Als je klaar bent met het bouwen van het tableau, zijn er nog maar 50 kaarten over die je op 5 gelijke stapels legt als onderdeel van de stapel.
 • Je kunt elke open kaart verplaatsen om sequenties in aflopende volgorde te bouwen en nieuwe speelkaarten uit de stapel pakken als je geen opties meer hebt.

Draaien in uw spider solitaire spel

Tijdens het spelen van Spider Solitaire zie je meestal onderin je scherm hoeveel beurten of zetten je hebt gemaakt. Als je als een pro wilt worden beschouwd, moet je het aantal beurten zo laag mogelijk houden.

Het duurt even voordat je het scoresysteem begrijpt, dat van site tot site kan verschillen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je het spel verliest door te veel zetten te doen, maar we raden aan om de zetten te minimaliseren voor de hoogste score.

Het goede nieuws is dat je score stijgt als je reeksen maakt en een dichte kaart omdraait. Zolang je de nieuwe kaarten goed gebruikt, hoef je je geen zorgen te maken over het aantal beurten.

Speel Spider Solitaire - De spelregels

Alle varianten van Spider Solitaire hebben dezelfde basisregels. Het verschil ontstaat doordat sommige varianten meerdere kleuren hebben en dit verandert de manier waarop de kaarten worden verplaatst.

Hieronder volgt een gedetailleerde uitleg van de regels van de verschillende varianten van Spider Solitaire:

Regels voor het spelen van 4 Suit Spider Solitaire

De Four Suit-versie van Spider Solitaire is waanzinnig en een van de meest brute Solitaire-spellen ooit gemaakt. Het goede nieuws is dat je kleuren kunt combineren om reeksen te vormen, zolang je maar een aflopende reeks maakt.

Een harten 6 kan bijvoorbeeld op een schoppen 7 worden geplaatst en een klaveren 5 kan op dezelfde harten 6 worden geplaatst. Een reeks kan dus uiteindelijk 5, 6 en 7 kaarten van verschillende kleuren hebben.

De beperking van dit spel is dat alleen kaarten van dezelfde kleur samen kunnen worden gelegd. Uiteindelijk moet je reeksen van dezelfde kleur maken van Koning tot Aas op de basisstapels om het spel te winnen.

In tegenstelling tot gratis Klondike Solitaire-spellen kun je in Spider Solitaire met vier kleuren gemakkelijk een kaart of een reeks kaarten in een lege kolom plaatsen.

Spider Solitaire spelen - 2 Suit versie spelregels

Als je deze versie met twee kleuren online speelt, zie je meestal maar 2 kleuren kaarten in het speelveld. Het is dus gemakkelijk om kaarten te stapelen en te verplaatsen omdat er maar twee kleuren zijn. Net als bij de andere varianten kunnen alleen kaarten van dezelfde kleur samen worden verplaatst.

Als je deze thuis wilt spelen, kun je kaarten van verschillende kleuren behandelen als kaarten van een andere kleur. Dus de kaarten van harten en ruiten zijn één kleur en de kaarten van schoppen en klaveren zijn een andere kleur.

De rest van de regels zijn hetzelfde als bij de Four Suit-variant en alle reeksen die je maakt met kaarten van koning tot aas kun je overbrengen naar de basis.

1 Suit Spider Solitaire Versie - Dezelfde basisregels

Je moet deze variant spelen als je Spider Solitaire wilt winnen. Het is gemakkelijker omdat het maar één kleur heeft, dus je kunt kaarten stapelen zonder je zorgen te maken over de verschillende kleuren. Je moet wel de aflopende volgorde volgen, want deze variant heeft dezelfde regels als de twee bovenstaande varianten.

Als je deze online speelt, zul je merken dat alle open kaarten en kaarten van de stapel tot dezelfde kleur behoren. Als je het thuis wilt spelen, kun je ervan uitgaan dat alle kaarten tot dezelfde kleur behoren en ze in de juiste volgorde stapelen.

Beginnersstrategieën om Spider Solitaire te domineren

Hier zijn enkele basistips om je Solitaire-strategie als nieuwe speler te verbeteren :

 • Bekijk elke open kaart en kijk of ze kan worden verplaatst of niet voordat je kaarten van de stapel trekt.
 • Het is hetbeste om sequenties te maken met slechts één kleur. Je moet echter weten dat dit niet altijd mogelijk is en dat het combineren van de kleuren essentieel is om te winnen.
 • In het geval van solitaire met meerdere kleuren, probeer sequenties te maken met alle kleuren naarmate het spel vordert.
 • Als je na het trekken uit de voorraadkaartengeen zetten meer ziet, kun je het spel ongedaan maken en kijken of je iets over het hoofd hebt gezien.
 • Als je bijna klaar bent met een reeks, steek dan al je energie in het afmaken ervan om het spel gemakkelijker te maken.

Belangrijkste punten voor Spider Solitaire beginners

Je kunt elke variant van Spider Solitaire spelen, maar het is altijd jouw taak om de kaarten in aflopende volgorde te stapelen en alle basisstapels ermee te vullen. Dus de koning komt eerst, dan de koningin, gevolgd door de boer en de reeks eindigt met een aas.

De variaties in het spel bestaan alleen vanwege de verschillende kleuren, en de basis blijft altijd hetzelfde. Het enige wat je hoeft te doen is op zoek gaan naar kaarten met de volgende hoogste waarde en daar kaarten op stapelen. Als ze tot dezelfde kleur behoren, is het fantastisch. Als ze niet tot dezelfde kleur behoren, kun je ze tijdelijk stapelen om verder te komen.

Als beginner is de undo-knop je vriend en je moet nooit twee keer nadenken voordat je hem gebruikt. Vergeet niet dat je alleen maar probeert te leren hoe het spel wordt gespeeld en niet denkt aan hoog scoren.

Probeer een strategie te bedenken die bij je speelstijl past en maak je niet te veel zorgen over verliezen. Uiteindelijk gaat het erom dat je plezier hebt.

TERUG NAAR DE INHOUDSOPGAVE

Beginner Spider Solitaire - FAQ's

Hier zijn de meest gestelde vragen over het kaartspel Spider Solitaire:

Wat is het gemeenschappelijke doel in alle varianten van Spider Solitaire?

Je moet kaarten in aflopende volgorde stapelen en ervoor zorgen dat ze van dezelfde kleur zijn om te winnen. Elke reeks begint met een Koning en eindigt altijd met een Aas. Als je zo'n reeks van dezelfde kleur kunt maken, wordt deze automatisch naar de basisstapel verplaatst. Als je 8 rijen hebt gemaakt, win je het spel.

Wat zijn de verschillen tussen 1 Suit, 2 Suit en 4 Suit Spider Solitaire?

Het belangrijkste verschil in deze varianten van Spider Solitaire is het aantal kleuren. Spider Solitaire met één kleur heeft één kleur, die elke kleur kan zijn, zoals ruiten of schoppen. Spider solitaire met 2 kleuren verdeelt de zwarte en rode kaarten in verschillende kleuren. Spider Solitaire met 4 verschillende kleuren heeft alle 4 de kleuren, waardoor het een van de meest opwindende en ingewikkelde solitairespellen is.

Waarom is strategische planning belangrijk in Spider Solitaire?

Spider Solitaire is onvergeeflijk en een grotere uitdaging voor nieuwe spelers dan wie dan ook. Je moet dus een plan hebben om het spel aan te pakken en de kaarten op de juiste manier te rangschikken. Als je geen idee hebt wat je doet, zul je ongetwijfeld de kaarten stapelen maar nooit winnen. Daarom is de juiste strategie een must.

Welk advies zou je iemand geven die moeite heeft om te winnen met Spider Solitaire?

We willen je ervan verzekeren dat je niet de enige bent en dat verliezen bij het spel hoort. Je kunt echter wel je winstpercentage verbeteren door tips op te volgen zoals langzaam spelen en strategisch nadenken over elke zet, je richten op sequenties met één kleur, vermijden om uit de voorraad te trekken voordat je geen opties meer hebt en de knop Ongedaan maken gebruiken als dat nodig is.

Hoe wordt mijn score in Spider Solitaire beïnvloed door het aantal beurten?

Elke zet die je doet, verlaagt je score een beetje. Zolang je de juiste zetten doet, verhoog je je score door sequenties te maken en kaarten bloot te leggen. Het effect van een hoger aantal beurten kan dus worden geneutraliseerd door de juiste zetten te doen.

Wat is het effect van de opzet van Spider Solitaire op de gameplay?

Als je het spel verkeerd instelt, is het misschien onmogelijk om te winnen. Het goede nieuws is dat het eenvoudig is om het spel in te stellen als je de instructies volgt die we hierboven hebben gedeeld. Bij online Solitaire spellen doet de website de instellingen, dus je kunt meteen beginnen met spelen.