JUNI 2024

Hoe Spider Solitaire kaartspel te spelen - Speel nu!

Leer Spider Solitaire spelen als een pro

Spelregels voor spider solitaire

Geschreven door: Elizabeth Miller | Laatst bijgewerkt: 16 November 2023 | Fact check door: Robert Moore

VERTROUWDE EXPERT VERTROUWDE EXPERT
Elizabeth's beheersing van Patience, opgebouwd door drie decennia van spelen en grondige studie, heeft haar gepositioneerd als een innovatieve en zeer gerespecteerde expert, vertrouwd door zowel liefhebbers als beginners. Over Elizabeth Miller

Voor veel mensen verdwijnt de liefde voor Classic Solitaire nooit, maar ze willen van tijd tot tijd iets ingewikkelder en pittigers spelen. Daarom is de originele Spider Solitaire ontstaan, omdat het een meer uitdagende variant is die je altijd scherp houdt.

Je bent hier aan het juiste adres als Spider Solitaire nieuw voor je is of als je je vaardigheden wilt verbeteren. Laten we erin duiken en ontdekken hoe je Spider Solitaire speelt als een pro, onder begeleiding van onze expert-speler Elizabeth Miller.

Bij dit spel, een spannende variant van klassiek solitaire met twee kaartspellen, gaat het erom speelkaarten van dezelfde kleur in aflopende volgorde van koning tot aas te rangschikken om acht reeksen te voltooien.

Win spider solitaire

Spider Solitaire is niet een van die kaartspellen waarbij geluk een grote rol speelt in je overwinning. Voor je het spider solitaire spel speelt, moet je voorbereid zijn om met elke blootgelegde kaart om te gaan en een dalende reeks te creëren terwijl je verborgen kaarten blootlegt. Dit alles moet volgens een goede strategie gebeuren als je wilt slagen.

Laten we snel uitleggen hoe je dit spel kunt opzetten.

 • Neem 2 standaarddecks kaarten en schud ze goed.
 • Begin van links en leg 6 kaarten met de beeldzijde naar beneden in de eerste vier kolommen en 5 kaarten met de beeldzijde naar beneden in zes andere kolommen.
 • Draai de bovenste kaart van elke kolom om en leg de resterende kaarten in de voorraad. Nu ben je klaar om te beginnen spelen en reeksen te maken.

Het doel van online spider patience spelen

Volgens de Solitaire-spelregels in de spin-variant leg je een open kaart bovenop een andere kaart als deze de op één na laagste kaart is. Een schoppen 9 kan op een harten 10 worden gelegd, maar je kunt beide kaarten niet samen verplaatsen. Als je de kaarten als een stapel wilt verplaatsen, moeten ze tot dezelfde kleur behoren.

Het beheren van alle tien de stapels en het gebruiken van alle open kaarten is je belangrijkste taak in dit spel. Je probeert aflopende rijen van dezelfde kleur te maken zodat ze naar de basisstapels kunnen worden verplaatst. Je kunt kaarten trekken uit de voorraad als je geen zetten kunt vinden in het tableau.

Je wint het spel als alle kaarten op de funderingsstapels terechtkomen.

Tableau Stapels en Meer Punten Scoren

Het beheren van de tableaustapels en elke lege kolom in de tableaustapel is erg belangrijk. Sommige zetten lijken misschien niet vanzelfsprekend, maar ze kunnen nodig zijn om uit te blinken in Spider Solitaire.

Je kunt bijvoorbeeld snel een lege kolom maken door kaarten van een kleinere stapel te verplaatsen. We raden je echter aan om je eerst te concentreren op de kolommen met meer kaarten, zodat je evenwichtige tableaustapels krijgt. De kolommen met de meeste verborgen kaarten kunnen de grootste hindernis in dit spel blijken te zijn.

Beginners begrijpen meestal het idee van 'volgorde' niet. Dit betekent dat je kleurveranderingen in een reeks zoveel mogelijk moet vermijden. Het is gemakkelijker om uiteindelijk sequenties te vormen met één enkele kleur als er niet vaak van kleur wordt gewisseld.

Spider Solitaire verborgen kaarten

Zoveel mogelijk open kaarten omdraaien lijkt in het huidige spel een uitstekende strategie om te winnen. Je moet echter kijken of je vooruitgang boekt in de juiste richting voordat je probeert verborgen kaarten te onthullen.

Je kunt bijvoorbeeld de kans krijgen om een schoppen 7 naar een lege kolom te verplaatsen en een verborgen kaart te onthullen. Voordat je de kaart verplaatst, kun je kijken of het mogelijk is om kaarten boven een schoppen 8 te verplaatsen, zodat je de schoppen 7 erop kunt leggen. Dit is een veel productievere zet en je hebt nog steeds de lege stapel voor gebruik.

Je moet erdus een gewoonte van maken om altijd na te denken over alternatieve zetten en proberen de meest nuttige te kiezen.

Face-down kaarten & expertbewegingen

We hebben het al eerder gehad over volgorde, maar soms is wanorde de beste oplossing. Wanorde betekent dat de kleurveranderingen frequent kunnen zijn en deze strategie kan je helpen om meer gesloten kaarten om te draaien als je ze goed gebruikt.

Je kunt geen glad of gemakkelijk spel spelen als je een solitairevariant zoals Spider Solitaire speelt. Je moet een aantal moeilijke keuzes maken, zoals een kolom met meerdere kleurveranderingen zodat andere kolommen heel weinig kleurveranderingen kunnen hebben.

Zodra je vooruitgang kunt boeken met de andere kolommen, kun je de kolom met meer kleurwisselingen aanpakken. Het is beter om een kolom zonder verborgen kaarten te kiezen als je meerdere kleurwisselingen hebt, zodat je die verborgen kaarten niet lang blokkeert.

De lege ruimte in solitairespellen beheersen

De lege stapel helpt je bij het bouwen van stapels en het doen van zetten. Elke kaart die je nergens kunt plaatsen en die je voortgang blokkeert, kun je verplaatsen naar een lege stapel.

Als de kaart die je op de lege stapel hebt gelegd je niet bevalt, kun je de knop Ongedaan maken gebruiken en de lege stapel later weer gebruiken. Het zou beter zijn als je niet vaak voorraadkaarten trekt als je een lege stapel probeert te maken.

Kortom, je moet zo snel mogelijk een lege stapel maken.

Funderingspalen en basisregels om te winnen

Verschillende Spider Solitaire-varianten hebben dezelfde basisregels, maar het is veel moeilijker om te winnen in de versie met vier suits dan in de versie met één suit. In de moeilijkere varianten zal je vermogen om te zien wat mogelijk zou kunnen zijn je helpen om kaarten naar de basisstapels te verplaatsen.

Alleen omdat een kaart niet op het tableau ligt, moet je niet negeren dat hij wel bestaat. Je moet je dus scenario's voorstellen waarin je vooruitgang kunt boeken door een kaart te gebruiken die nog niet beschikbaar is.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je alleen harten 10 nodig hebt om een complete reeks te maken. In dit scenario moet je geen zetten doen die je mogelijkheid om een complete reeks te maken wegnemen als de harten 10 wordt onthuld.

Geduldspel Strategische gameplay

Elke beweging die je maakt moet zo nauwkeurig mogelijk zijn, want één verkeerde beweging zal de uitkomst van het spel veranderen. Vooral als je te maken hebt met kaarten van een andere kleur, moet je letten op de opties die je hebt.

Je hebt bijvoorbeeld 2 mogelijkheden om een schoppen 10 op een boer van een andere kleur te leggen. In dit scenario moet je nadenken over het aantal verborgen kaarten dat elke stapel met boer heeft. Natuurlijk moet je kiezen voor de stapel met de minste verborgen kaarten en daar je schoppen 10 plaatsen. Dit blokkeert minder kaarten.

Misschien moet je de schoppen-10 niet boven een boer van een andere kleur leggen en moet je wachten op een schoppenboer. In principe moet je elke mogelijke zet overwegen en dan de beste maken.

s Werelds beste Spider Solitaire spelers

Hier zijn de Solitaire-spelers die iedereen hebben overtroffen:

 1. Elizabeth Miller (UK) - 411 gespeelde spellen, 279 gewonnen spellen
 2. Michael Cullum (UK) - 308 gespeelde spellen, 185 gewonnen
 3. Fernando Rabello (Brazilië) - 511 gespeelde spellen, 198 gewonnen
 4. Nobuo Sugimura (Japan) - 453 Gespeelde wedstrijden, 190 Gewonnen
 5. Ana Maria Montoya (Colombia) - 288 Gespeelde Wedstrijden, 148 Gewonnen
 6. Piotr Szwed (Polen) - 271 Gespeelde wedstrijden, 143 Gewonnen
 7. Laura Potvin (Canada) - 345 Gespeelde wedstrijden, 165 Gewonnen
 8. Ivan Kostov (Bulgarije) - 390 Gespeelde wedstrijden, 172 Gewonnen
 9. Gabriel Silva (Argentinië) - 321 Gespeelde wedstrijden, 155 Gewonnen
 10. Bjorn Swenson (Zweden) - 294 Gespeelde wedstrijden, 143 Gewonnen

Mis de kans niet om van deze profs te leren en veel beter te worden in Solitaire-strategie. Zodra je de strategie onder de knie hebt, zal je winstpercentage verbeteren, waardoor het spel leuker wordt.

Probeer altijd de juiste strategie te volgen en zetten te doen om het spel te winnen. We hopen dat je blijft genieten van het spel waar we allemaal van houden.

TERUG NAAR DE INHOUDSOPGAVE

Hoe spider solitaire spelen - veelgestelde vragen

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over hoe je Spider Solitaire speelt:

Wat is het hoofddoel van het spelen van Spider Solitaire?

Je belangrijkste doel is om reeksen van dezelfde kleur te maken waarbij de kaarten in aflopende volgorde van Koning tot Aas liggen. Als je 8 van zulke reeksen maakt, win je automatisch het spel.

Welke strategie moet je toepassen bij het kiezen van een kolom om een verborgen kaart te ontdekken in Spider Solitaire?

Het is aan te raden om te gaan voor een kolom met het hoogste aantal verborgen kaarten, maar je moet ook rekening houden met al het andere in het spel.

Kunt u het concept van "rank break chaining" in Spider Solitaire uitleggen?

In principe probeer je onderbrekingen in de rangen te voorkomen en zet je zo dat de kaarten altijd de juiste rangvolgorde volgen. In plaats van een boer te verplaatsen naar een lege kolom, moet je proberen een vrouw te vinden en de boer daarop te leggen. Zo onthul je de verborgen kaart onder de boer en behoud je de volgorde in het spel.

Waarom zou ik 'onbeschikbare scenario's' opnemen in mijn Spider Solitaire-strategie?

Bepaalde kaarten die nog niet beschikbaar zijn, kunnen verschijnen en worden gebruikt om vooruitgang te boeken. Dit kan echter alleen gebeuren als je anticipeert op wat er kan gebeuren en geen zetten doet waardoor je die kaarten niet goed kunt gebruiken. Denk dus altijd na over wat er kan gebeuren en speel dienovereenkomstig.

Hoe eindigt het spelletje Spider Solitaire?

Het spel eindigt als je geen zetten meer hebt of als je acht reeksen hebt voltooid om te winnen.

Wat zijn de namen van enkele van de beste Spider Solitaire-spelers wereldwijd?

Enkele van de beste Spider Solitaire-spelers zijn Elizabeth Miller en Michael Cullum uit het Verenigd Koninkrijk, Fernando Rabello uit Brazilië en Nobuo Sugimura uit Japan.